Polyether

Polyether

Polyether schuimrubber hebben we in zowel zachte als stugge varianten. Voor elke toepassing vind je een geschikte oplossing. Hieronder vind je meer informatie. Lees meer

  • goedkoopste van NL
  • 60 jaar kennis & ervaring
  • 2 - 5 werkdagen levertijd
  • Bezorging €7,95 & gratis vanaf €100

Polyether eigenschappen

Polyether is een materiaal wat veerkrachtig en flexibel is. Wanneer je dit schuim indrukt veert het materiaal weer terug naar zijn oorspronkelijke vorm.
Afhankelijk van de samenstelling voelt het schuim zacht of stug aan. Het is een van de meest bekende schuimsoorten en wordt meestal schuimrubber genoemd.

Soorten

De kwaliteit van polyetherschuim wordt uitgedrukt middels de 'SG-waarde', dit staat voor ‘soortelijk gewicht’. Dit schuim is beschikbaar in drie verschillende soorten.

Polyether SG25 is de goedkoopste soort, het is stevig en heeft een levensduur van 1-3 jaar. Het is daardoor minder geschikt voor intensief gebruik dan polyether SG35 en polyether SG40.

SG35 is minder hard dan SG25 en kent een langere levensduur van 5-8 jaar. SG40 is een uitstekende keuze voor kussens en andere doeleinden die intensief worden gebruikt. De levensduur is bij normaal gebruik 8 tot 12 jaar.

Alle varianten isoleren goed en zijn geschikt voor mensen met een huisstofmijtallergie.

Twijfel je nog over welk type schuim je precies nodig hebt? Hier kun je meer lezen over de verschillende schuimsoorten. Daarnaast hebben een overzicht voor je gemaakt van de meest gebruikte schuimrubber toepassingen. Hier vind je per toepassing de gebruikte schuimsoorten terug.

 

Per plaat of op maat

Bij schuimwinkel.nl kun je polyetherschuim kopen als plaat met vaste afmetingen en als maatwerk.
Onze polyether 
platen zijn verkrijgbaar in verschillende afmetingen. Deze kun je eenvoudig op maat snijden met een scherp keukenmes.

Kun jij de juiste maat niet vinden of snijd je liever niet zelf, bestel dan polyether op maat. Zo betaal jij alleen voor wat je nodig hebt. 
Wij snijden het schuimrubber met behulp van professionele snijmachines precies voor je op maat.
Wil je maatwerk groter dan 300cm x 180cm? Neem dan
contact met ons op voor een prijs op maat.


Stofferen of bekleden

Dit type schuimrubber is erg geschikt om te stofferen. Wij hebben een groot assortiment aan stoffen, voor elke toepassing. Kies bijvoorbeeld voor onze luxe Keymer stoffen of de goedkopere budgetstoffen. Voor zowel binnen als buiten. En in alle kleuren die je je kunt bedenken. Wil je je bestelling meteen door ons laten stofferen? Neem dan contact met ons op voor een scherpe prijs op maat.

 

Wil je extra advies of heb je een vraag?   

Mail ons dan via [email protected]