Traagschuim

Traagschuim

Traagschuim is een zeer comfortabel schuimrubber. Doordat traagschuim zich goed vormt naar het lichaam, is het een ideaal materiaal om te gebruiken als matras schuim, voor topmatrassen of in kussens.

Lees meer
  • goedkoopste van NL
  • 60 jaar kennis & ervaring
  • 2 - 5 werkdagen levertijd
  • Bezorging €7,95 & gratis vanaf €100
Traagschuim

Wat is traagschuim?

Traagschuim of memory foam is een soepel materiaal dat zich perfect aansluit aan je lichaam. Het vermindert de drukpunten van je lichaam. Het gewicht wordt zo beter verdeeld. Zo lig en zit je extra comfortabel. Daarnaast staat traagschuim bekend om zijn goed ventilerende werking en lange levensduur. Een traagschuim matras of kussen gaat bij normaal gebruik ongeveer 10-12 jaar mee.
Wist je dat traagschuim zo wordt genoemd doordat het relatief lang duurt voordat het terugveert naar zijn oorspronkelijke vorm? Het wordt ook wel NASA traagschuim genoemd.
Dit komt doordat de ruimtevaartorganisatie NASA traagschuim heeft uitgevonden.
Andere benamingen voor traagschuim zijn: memory foam, geheugenschuim of
visco-elastisch schuim.

Toepassingen traagschuim

Toepassingen waar traagschuim voor wordt gebruikt zijn matrassen, topmatrassen, hoofdkussens en zitkussens.
Naast traagschuim zit er altijd een ander schuimrubber in een traagschuim matras of kussen. De toplaag bestaat uit traagschuim, waar de onderlaag van koudschuim of polyether is gemaakt.
Deze onderlaag zorgt ervoor dat je lichaam niet te ver wegzakt. Wij raden aan om traagschuim te combineren met
polyether SG40 of koudschuim HR40.
Hierbij zorgt de combinatie met polyether SG 40 voor een stevig matras of kussen. In combinatie met koudschuim HR40 voelt het matras/kussen medium stevig aan.

 

De dikte van het traagschuim dat wij verkopen is 5cm. Voor de onderlaag van een matras, raden we aan om minimaal 10 cm koudschuim of polyether te gebruiken.
Voor zitkussens is een 5cm polyether onderlaag voldoende.

 

Wij verkopen traagschuim SG50. ‘SG’ staat voor het soortelijk gewicht. Dit betekent dat een kubieke meter van dit type schuim, 50 kilogram weegt.
Wanneer de SG waarde van het traagschuim te laag is, beïnvloedt dit de kwaliteit van het schuim nadelig. Echter kan bij traagschuim de SG waarde ook te hoog zijn.
Bij een hoge SG waarde reageert het materiaal erg traag en zorgt het voor teveel warmte. Daardoor kun je niet makkelijk draaien en voelt het niet comfortabel aan.
Traagschuim SG50 wordt gezien als het beste soortelijke gewicht voor een optimaal (slaap)comfort en uitstekend vochtregulerend vermogen.  

 

Twijfel je nog of je traagschuim wil kopen? Bekijk dan de onderstaande video voor meer informatie. Bezoek ook onze veelgestelde vragen pagina om antwoord te vinden op je vragen.

Heeft de informatie op deze pagina je niet geholpen om een keuze te maken? Neem dan contact met ons op. Wij helpen je graag verder.

 

Platen of op maat

Bij schuimwinkel.nl kun je traagschuim kopen als een plaat met vaste afmetingen of als maatwerk. Onze traagschuim SG50 platen zijn verkrijgbaar in verschillende afmetingen.
Deze kun je eenvoudig op maat snijden met een scherp keukenmes.

Kun jij de juiste maat niet vinden of snijd je liever niet zelf, bestel dan traagschuim SG50 op maat. Zo betaal jij alleen voor wat je nodig hebt. En ontvang je jouw product in de gewenste afmetingen.

Wij snijden het traagschuim met behulp van professionele snijmachines precies voor je op maat.

Wil je maatwerk groter dan 300cm x 140cm? Neem dan contact met ons op voor een prijs op maat.

 

Stofferen of bekleden

Wil jij jouw kussen of matras stofferen? Wij hebben een groot assortiment aan stoffen, voor elke toepassing. Onder meer luxe Keymer stoffen, maar ook goedkopere budgetstoffen.
Voor zowel binnen als buiten. En in alle kleuren die je je kunt bedenken. Wil je je bestelling meteen door ons laten stofferen? Neem dan
contact met ons op voor een scherpe prijs op maat.

 

Video

Bekijk onderstaande video om meer te weten te komen over de eigenschappen en toepassingen van traagschuim.

 

 

Wil je advies of heb je een vraag? Bel of mail ons dan gerust via 085 - 1305 663 of via [email protected]