Geluidsisolatie

Geluidsisolatie

Niets is vervelender dan geluidsoverlast. Gelukkig zijn er diverse geluidsabsorberende materialen verkrijgbaar, zoals polypress, polyether en noppenschuim. Klik hieronder op 'lees meer' voor extra informatie en advies.

Lees meer
  • goedkoopste van NL
  • 60 jaar kennis & ervaring
  • 2 - 5 werkdagen levertijd
  • Bezorging €7,95 & gratis vanaf €100
Geluidsisolatie

Wat is geluidsisolatie?

Geluidisolatie is een techniek die wordt gebruikt om de overdracht van geluid van de ene ruimte naar de andere te verminderen of te voorkomen. Dit proces omvat het installeren van materialen en structurele aanpassingen die geluidsgolven absorberen, reflecteren of dempen.Geluidsisolatie kan bestaan uit het plaatsen van isolatiemateriaal in muren, vloeren en plafonds, het afdichten van kieren en het gebruik van geluiddempende panelen. Het resultaat is een verbeterde akoestische omgeving 

De oplossing voor geluidsoverlast

Ben je op zoek naar schuim of platen ten behoeve van geluidsisolatie? Dan adviseren wij je Noppenschuim SG25, Polypress SG120 of Polyether SG35 extra hard te gebruiken. Deze schuimsoorten beschikken over geluidsabsorberende eigenschappen, en zijn daarmee zeer geschikt voor gebruik in muziekinstallaties en studio's. De geluidsisolerende platen en schuim van Schuimwinkel, zijn van hoogwaardige kwaliteit, scherp geprijsd en worden snel geleverd. Beter kunnen we het niet maken!

Geluidsisolatie vloer, muur of plafond

Geluidsisolatie platen worden veelal gebruikt voor de vloer, de muur en het plafond. Isolatie van de vloer is met name populair in appartementencomplexen waar sprake is van een geluidsprobleem, zoals geluidsoverlast van de bovenburen. Sommige verhuurders stellen het zelfs verplicht om geluidsisolatie voor de vloer aan te brengen. Blijf je ondanks dat toch nog last houden? Dan kan je er ook voor kiezen om zelf geluidsabsorberende materialen aan het plafond aan te brengen.

Voor diverse situaties

Het plaatsen van geluidsisolatie schuim of platen kan veel verschillende redenen hebben. In huizen speelt het een rol bij het creëren van privacy en het verminderen van geluidsoverlast tussen kamers. Het kan voorkomen dat trillingen, contactgeluid en luchtgeluid doorgeven worden. Ook wordt geluidsisolatie vaak toegepast in theaters, opnamestudio's en hotels om de geluidskwaliteit te optimaliseren en gasten een aangename ervaring te bieden. Het verbetert de akoestiek in de ruimte, wat zeker voor een theater of opnamestudio van enorme waarde is.

Polypress

Polypress of vlokken schuim is een uitermate geschikte schuimrubber voor het isoleren van geluid. Deze schuimsoort laat namelijk praktisch geen (geluids)trillingen door. Polypress kent een langere levensduur dan polyether SG35. Daarentegen is Polyether SG35 extra hard een stuk goedkoper voor geluidsdemping. Bij Polypress kan je kiezen voor geluidsisolerende platen of polypress op maat. Zo vind je altijd de juiste afmetingen voor jouw specifieke situatie.

Noppenschuim 

Noppenschuim wordt vaak toegepast als isolerend materiaal, bijvoorbeeld bij studio geluidsisolatie. Het vermindert de galm in een ruimte waardoor de muziek in een afgesloten ruimte beter hoorbaar is en de akoestiek verbetert. Dankzij de noppenstructuur worden met name de hoge- en middelhoge tonen geabsorbeerd. Natuurlijk kun je noppenschuim ook als regulier geluidsisolatie materiaal gebruiken. Bijvoorbeeld voor in huis of in een kantoorpand.

 

Vragen over een product? Mail ons dan gerust via [email protected] voor advies van één van onze specialisten!