Fiberfill

Fiberfill

Fiberfill kent twee verschillende toepassingen. Het wordt gebruikt als vulmateriaal voor kussens en als tussenlaag bij het stofferen van schuimrubber. Als tussenlaag wordt het fiberfill op rol of fiberfill per meter genoemd.

Lees meer
  • goedkoopste van NL
  • 60 jaar kennis & ervaring
  • 2 - 5 werkdagen levertijd
  • Bezorging €7,95 & gratis vanaf €100
Fiberfill

Wat is fiberfill?

Fiberfill is gemaakt van de kunststof polyester. Het wordt ook wel dacron genoemd. Een belangrijke eigenschap van dit type polyester is dat het een hoge veerkracht heeft.
Naast deze veerkracht heeft het ook een hoge trekkracht. Bovendien is het een zeer hygiënisch materiaal. Insecten en bacteriën kunnen er niet in leven.
Verder droogt fiberfill snel en is het een slijtvaste stof. Al deze eigenschappen gezamenlijk maakt het een ideaal materiaal om kussens en knuffels mee te vullen of schuimrubber te stofferen.

 

Vulling

Fiberfill vulling gebruik je als kussenvulling of om andere producten meer volume mee te geven. Zoals knuffelvulling bijvoorbeeld.
Fiberfill vulling voelt zacht aan en is geschikt om te wassen tot maximaal 40℃. Je kunt fiberfill vulling per 400 gram, 1 kilo of 10 kilo bij ons kopen.

 

Op rol

Wanneer je schuimrubber koopt en deze gaat stofferen, dient fiberfill op rol als toplaag op het schuimrubber. Deze tussenlaag zorgt ervoor dat kussens boller staan.
Hierdoor ziet een kussen er mooier afgewerkt uit. Daarnaast heeft het ook een beschermende werking.

Het gebruik van fiberfill op rol gaat slijtage van je kussen tegen doordat het wrijving vermindert.
Wij verkopen fiberfill op rol in de kwaliteiten van 100 tot en met 400 gram. 200 gram wordt hierbij het meest gebruikt bij het stofferen van kussens.

 

Bent u er niet uit welk type fiberfill u het beste kunt gebruiken: stuur ons dan een e-mail op [email protected]. Wij adviseren u graag over de mogelijkheden voor uw gewenste toepassing.

 

Tip: vergeet niet om lijmspray te kopen voor het lijmen van de fiberfill en het schuimrubber. Zonder lijmspray kunt u de fiberfill niet plakken aan het schuimrubber.

 

Stofferen

Wist je dat wij naast schuimrubber ook vele meubelstoffen verkopen? Neem een kijk in ons grote assortiment van meer dan 800 verschillende stoffen. Voor zowel binnen als buiten.
Wie weet vind je hier ook die mooie meubelstof en kun je snel aan de slag met het stofferen van je meubel of kussen.
 

 

Wil je extra advies of heb je een vraag? 
Mail ons dan via [email protected]