• goedkoopste van NL
  • 60 jaar kennis & ervaring
  • 1-2 werkdagen levertijd
  • Bezorging €5,95 & gratis vanaf €100

Privacy Policy

Privacy Policy Schuimwinkel.nl

KvK: 70332754 – Laatste update: 25-05-2018

 

Schuimwinkel houdt van transparantie en we vinden privacy erg belangrijk. Daarom verzamelen we geen persoonsgegevens zonder toestemming. Daarnaast doen we dit alleen voor gegevens die voor ons noodzakelijk zijn om je zo goed mogelijk van dienst te zijn. Op deze pagina vind je een overzicht van de (persoons)gegevens die wij verzamelen. We maken duidelijk waarvoor wij deze gegevens gebruiken, welke cookies er worden gebruikt en met welke partijen deze gegevens (verplicht) moeten worden gedeeld.

 

Cookies (en vergelijkbare technieken)

Wat zijn cookies?

Cookies worden door (bijna) alle websites gebruikt. Het zijn in feite bestandjes met tekst die jouw desktop, laptop, tablet of mobiele telefoon opslaat wanneer je onze website gebruikt.

 

Wat zijn vergelijkbare technieken?

JavaScript en web beacons zijn standaard internettechnieken die er samen met cookies voor zorgen dat een systeem informatie kan verzamelen (JavaScripts), deze in kleine, eenvoudige tekstbestandjes kan opslaan (cookies) en vervolgens kan versturen (web beacons). Cookies en overige technieken worden gebruikt bij vrijwel alle websites.

 

Waarom gebruiken jullie deze technieken?

We gebruiken deze technieken voornamelijk om te zorgen dat:

- Je bij jouw bezoek aan onze webwinkel niet steeds dezelfde informatie ontvangt of moet invoeren;

- We kunnen meten hoe onze webwinkel wordt gebruikt en waar we deze nog kunnen verbeteren om je nog beter van dienst te kunnen zijn;

- We je advertenties en aanbevelingen kunnen tonen op basis van jouw interesses;

- We kunnen (laten) registreren hoe vaak een advertentie wordt vertoond om zo de advertenties beter op je behoeften en interesses af te stemmen en zodoende te voorkomen dat je steeds dezelfde advertentie ziet.

 

Welke soorten cookies gebruiken jullie?

Wij maken gebruik van de volgende soorten cookies:

 

Functionele cookies
Deze cookies gebruiken we zodat onze website goed kan functioneren. Denk hierbij aan het bewaren van ingevulde formulieren.

 

Analytische cookies
Met analytische cookies verzamelen wij met behulp van derden statistieken over het gebruik van onze website door de bezoekers. Door dit websitegebruik te meten kunnen we onze website blijven ontwikkelen in het voordeel van onze bezoekers.

 

Advertentiecookies
Deze cookies geven de mogelijkheid om bezoekers van onze webwinkel Schuimwinkel.nl te herkennen op andere websites (denk aan social media, blogs, zoekmachines, enz). Op basis van deze gegevens kunnen we zo relevant mogelijke advertenties aan ze tonen. Er zijn ook derde partijen die dit type cookies plaatsen vanuit onze webwinkel Schuimwinkel.nl. Hieronder tref je de partijen waar dit betrekking op heeft.

 

Welke cookies gebruiken jullie?

Google Analytics

We maken gebruik van Google Analytics, een webanalyse-service die wordt aangeboden door Google, Inc ("Google"). Google Analytics maakt gebruik van cookies - bestanden die op je computer zijn opgeslagen en die een analyse van het gebruik van de website mogelijk maken.

De informatie die door deze cookies wordt gegenereerd, wordt meestal overgebracht naar een server van Google in de VS en daar opgeslagen. We maken gebruik van IP-anonimisering, wat betekent dat jouw IP-adres is verkort binnen de Europese Unie en alle gecontracteerde staten in de Europese Economische Ruimte voordat het naar de VS wordt verzonden. Alleen in uitzonderlijke gevallen wordt het volledige IP-adres overgedragen naar de Google-server en vervolgens daar afgekort. Google gebruikt deze informatie namens de eigenaar van de website om het gebruik van de website te analyseren, rapporten over de website-activiteit op te stellen en andere diensten met betrekking tot het gebruik van de website en internetgebruik voor de website-exploitant te bieden.
Het IP-adres dat door de browser wordt verstrekt als onderdeel van Google Analytics, wordt niet samengevoegd met andere Google-gegevens. Je kunt voorkomen dat cookies worden opgeslagen door je browserinstellingen aan te passen. Je kan ook voorkomen dat Google de gegevens (inclusief IP-adres) verzamelt en verwerkt door de browserplug-in hier te downloaden en te installeren.

Je kan je afmelden voor het gebruik van cookies door Google door op de volgende link te klikken: Privacy en voorwaarden voor Google-advertenties

Raadpleeg het privacybeleid van Google voor meer informatie over Google-technologieën.

 

  • Facebook

We maken gebruik van de Custom Audiences-communicatietool van Facebook. Wanneer je Schuimwinkel.nl bezoekt, worden re-marketingtags gebruikt om een directe verbinding tot stand te brengen tussen jouw browser en de Facebook-servers. Facebook zal herkennen dat jouw IP-adres Schuimwinkel.nl heeft bezocht en verbindt deze informatie met jouw Facebook-gebruikersaccount, zodat deze relevante Facebook-advertenties kan weergeven. Voor meer informatie over hoe Facebook deze gegevens verzamelt en gebruikt en hoe je jouw privacy kunt beschermen, raadpleeg je het privacybeleid van Facebook op Facebook Privacybeleid. Je kunt hier jouw recht op terugtrekking uit Facebook Aangepaste doelgroepen uitoefenen.

 

  • Hotjar

We gebruiken de tool Hotjar.com om het gedrag van bezoekers te analyseren (alleen met behulp van geanonimiseerde IP-adresinformatie). Hotjar selecteert willekeurig individuele bezoeken en maakt een logboek van hun muisbewegingen en klikken zodat individuele bezoeken kunnen worden afgespeeld. Hiermee kunnen we gebieden identificeren waar Schuimwinkel.nl kan worden verbeterd. De informatie is aan een persoon te wijten en wordt niet bekendgemaakt. Je kunt hier meer gedetailleerde informatie vinden over de gegevens die Hotjar verzamelt. Schakel Hotjar uit door deze link te volgen: Deactiveer Hotjar

 

  • Google remarketing

We maken gebruik van Google Remarketing, een service van Google om advertenties in websites te integreren. Hiertoe wordt informatie over jouw surfgedrag anoniem verzameld wanneer je Schuimwinkel.nl bezoekt en met behulp van cookies op jouw computer opgeslagen. Met deze informatie kunnen externe adverteerders zoals Google geschikte advertenties weergeven op andere webpagina's.
Je kunt je afmelden voor het gebruik van cookies door Google door op de volgende link te klikken: Privacy en voorwaarden voor Google-advertenties
Raadpleeg het privacybeleid van Google voor meer informatie over Google-technologieën.

 

Persoonsgegevens

 

Welke (persoons)gegevens verzamelen we?

Als je bij ons een bestelling plaatst worden de volgende gegevens verzameld.

 

- Voornaam

- Achternaam

- E-mailadres

- Wachtwoord

- De datum van jouw eerste bestelling en de daarop volgende bestellingen

- Afleveradres/ factuuradres

- Telefoonnummer

- Gebruikte betaalmethode(s)

- Welke producten er zijn besteld

- Geretourneerde producten (indien van toepassing)

- Bedrijfsnaam (indien van toepassing)

 

Waar gebruiken jullie mijn (persoons)gegevens voor?

We gebruiken de bovenstaande gegevens t.b.v. mogelijke vragen aan jouw zijde m.b.t. je bestelling(en), om je gepersonaliseerde acties en nieuwsbrieven te sturen, je bestelling af te kunnen leveren en diverse zaken betreffende productgarantie.

 

Met wie delen jullie mijn (persoons)gegevens?

Om je goed van dienst te kunnen zijn is het noodzakelijk dat bepaalde (persoons)gegevens worden gedeeld met derden. Hieronder worden deze partijen kort besproken.

 

- Wij maken gebruik van MyParcel voor het verzenden van jouw bestelling. Zij maken gebruik van de services van PostNL. Wij delen met hen alleen de noodzakelijke persoonsgegevens om je bestelling te kunnen afleveren.

- Voor het verwerken van betalingen werken we samen met de PSP (Payment Service Provider) Mollie. Zij verzamelen betalingsgegevens die ons in staat stellen om te bepalen of een bestelling is betaald. Tevens kunnen we met deze gegevens een mogelijke terugstorting realiseren.

- Middels Kiyoh kan je reviews achterlaten voor Schuimwinkel.nl. Dit helpt andere mensen om de ervaringen van anderen te lezen alvorens zij een bestelling plaatsen. Om dit mogelijk te maken moeten wij bepaalde persoonsgegevens met hen delen indien je een review wilt achterlaten.

- Onze webshop maakt gebruik van het CMS-systeem van Lightspeed Ecom. Hierdoor worden diverse persoonsgegevens verplicht gedeeld met Lightspeed. Dit omdat de webshop anders niet werkt en er geen bestelmogelijkheid zou zijn.

- Om onze klanten up-to-date te houden en op de hoogte te houden van diverse aanbiedingen maken we gebruik van emailsoftware genaamd Copernica.

 

Hoe kan ik de (persoons)gegevens inzien, wijzigen of laten verwijderen die jullie van mij hebben?

Stuur hiervoor een e-mail naar mail@schuimwinkel.nl. Geef hierin aan welke gegevens je wilt ontvangen. We zullen je dan een e-mail terugsturen met de betreffende gegevens. Vervolgens kan je middels een reactie op die e-mail gegevens laten wijzigen of verwijderen.

 

Hoe kan ik een klacht over Schuimwinkel indienen m.b.t. de verwerking van mijn (persoons)gegevens?

Stel ons hiervan eerst op de hoogte. We proberen dan samen tot een oplossing te komen. Mocht je daarna alsnog niet tevreden zijn met de wijze waarop we jouw vraag / verzoek verwerken, dan kan je op https://autoriteitpersoonsgegevens.nl/nl/zelf-doen/privacyrechten/klacht-over-gebruik-persoonsgegevens een formele klacht indienen.

 

Hoe lang worden (persoons)gegevens bewaard?

We bewaren (persoons)gegevens zolang we verwachten deze mogelijk in de toekomst nog te gaan / moeten gebruiken. Uiteraard zullen we jouw (persoons)gegevens meteen verwijderen of wijzigen indien je daarvoor een verzoek indient. Jaarlijks zullen we dit opnieuw evalueren.

 

Heeft u verder nog vragen betreffende bovenstaande onderwerpen? Stuur dan een mail naar mail@schuimwinkel.nl.