Noppenschuim

Noppenschuim

Noppenschuim kent vele gebruikstoepassingen. Het wordt veel gebruikt als geluidsisolatie materiaal. Maar ook om op te slapen als noppenmatras. Lees hieronder meer over dit veelzijdige materiaal.

Lees meer
  • goedkoopste van NL
  • 60 jaar kennis & ervaring
  • 2 - 5 werkdagen levertijd
  • Bezorging €7,95 & gratis vanaf €100
Noppenschuim

Noppenschuim 

Dit noppenschuim is gemaakt van polyether SG25. Dit materiaal biedt een uitstekende veerkracht en laat zich gemakkelijk versnijden tot vrijwel elke gewenste vorm. Ideaal als geluidsisolatie, als matras of als verpakkingsmateriaal. De term ‘SG’ staat voor het soortelijke gewicht. Deze waarde bepaalt de kwaliteit en eigenschappen. Voor noppenschuim is een waarde van 25 kwalitatief goed voor vele toepassingen.  

Ontdek de unieke voordelen van Polyether

Noppenschuim van Polyether biedt diverse voordelen. Zo is dit materiaal zeer veerkrachtig waardoor het ideaal is voor tal van toepassingen. Daarnaast is het lichtgewicht en warmte vasthoudend. We zien dat het dan ook veel terugkomen in matrassen. Ten slotte is Polyether zeer volledig in vergelijking met andere materialen. Ook nog eens goed voor je portemonnee dus!

Geschikt voor diverse toepassingen

Zoals gezegd is noppenschuim ideaal voor diverse toepassingen. We benoemen de meest voorkomende toepassingen. 

Geluidsisolatie

Een veel voorkomende toepassing is noppenschuim als geluidsisolatie in studio’s. Het vermindert de galm in een ruimte waardoor je de muziek in een afgesloten ruimte beter kunt horen. De noppenstructuur zorgt voor een uitstekende geluidsabsorptie van met name de hoge- en middelhoge tonen. Het wordt dan ook wel akoestisch noppenschuim genoemd. Natuurlijk kun je het ook als regulier geluidsisolatie materiaal gebruiken. Bijvoorbeeld in een kantoorpand of horecagelegenheid.

Matras

Noppenschuim wordt ook veel gebruikt om op te slapen. Het heet dan wel anders, het wordt dan een noppenmatras of eiermatje genoemd. Ideaal voor wanneer je gaat kamperen of er mensen bij jou komen logeren. Noppenschuim is een goedkoop, maar degelijk materiaal dat zich makkelijk laat oprollen en verplaatsen.

Verpakkingsmateriaal 

Het veelzijdige noppenschuim wordt daarnaast vaak toegepast voor verpakkingen en flightcases. Door de noppenstructuur sluit de polyether zich goed aan in de vorm van een product. Op die manier kan je je waardevolle bezittingen overal veilig mee naartoe nemen.

Noppenschuim kopen?

De platen in ons assortiment zijn 5cm dik en in verschillende maten verkrijgbaar. Kies de afmeting die past bij jouw gewenste toepassing. Indien gewenst, kun je het noppenschuim eenvoudig op maat snijden met behulp van een scherp keukenmes.

Wil je advies of heb je een vraag? Bel of mail ons dan gerust via 085 - 13 05 663 of via [email protected]. Neem ook een kijkje bij de veelgestelde vragen.