Noppenschuim

Noppenschuim

Noppenschuim kent vele gebruikstoepassingen. Het wordt veel gebruikt als geluidsisolatie materiaal. Maar ook om op te slapen als noppenmatras. Lees hieronder meer over dit veelzijdige materiaal.

Lees meer
  • goedkoopste van NL
  • 60 jaar kennis & ervaring
  • 2 - 5 werkdagen levertijd
  • Bezorging €7,95 & gratis vanaf €100
Noppenschuim

Dit noppenschuim is gemaakt van polyether SG25. Polyether is het materiaal, waar de term ‘SG’ staat voor het soortelijke gewicht. De SG-waarde bepaalt de kwaliteit en eigenschappen.

Voor noppenschuim is een waarde van 25 kwalitatief goed voor vele toepassingen.

 

Zo wordt noppenschuim veel toegepast als schuim bij studio geluidsisolatie. Het vermindert de galm in een ruimte waardoor je de muziek in een afgesloten ruimte beter kunt horen.

De noppenstructuur absorbeert met name de hoge- en middelhoge tonen. Natuurlijk kun je het ook als regulier geluidsisolatie materiaal gebruiken.

Bijvoorbeeld in een kantoorpand of horecagelegenheid.

 

Noppenschuim wordt ook veel gebruikt om op te slapen. Het heet dan wel anders, het wordt dan een noppenmatras of eiermatje genoemd.

Ideaal voor wanneer je gaat kamperen of er mensen bij jou komen logeren. Noppenschuim is een goedkoop, maar degelijk materiaal dat zich makkelijk laat oprollen en verplaatsen.

 

Het veelzijdige noppenschuim wordt daarnaast vaak toegepast voor verpakkingen en flight cases. Door de noppenstructuur sluit de polyether zich goed aan de vorm van een product.

Op die manier kan je je waardevolle bezittingen overal veilig mee naartoe nemen.

 

Noppenschuim SG25 per plaat

De platen in ons assortiment zijn 5cm dik en in verschillende maten verkrijgbaar. Kies de afmeting die past bij jouw gewenste toepassing. Indien gewenst, kun je het noppenschuim eenvoudig op maat snijden met behulp van een scherp keukenmes.


Wil je advies of heb je een vraag? Bel of mail ons dan gerust via 085 - 13 05 663 of via [email protected]. Neem ook een kijk nemen bij de veelgestelde vragen.