Polyether SG40

Polyether SG40

Polyether SG40 is een stevig schuimrubber en uitstekend voor kussens, matrassen en andere gebruikstoepassingen die intensief worden gebruikt. SG40 is zowel op maat als per plaat bij ons te verkrijgen.

Lees meer
  • goedkoopste van NL
  • 60 jaar kennis & ervaring
  • 2 - 5 werkdagen levertijd
  • Bezorging €7,95 & gratis vanaf €100
Polyether SG40

Eigenschappen

Polyether is een materiaal wat veerkrachtig en flexibel is. Wanneer je dit schuim indrukt veert het materiaal weer terug naar zijn oorspronkelijke vorm.

Het is een van de meest bekende schuimsoorten en wordt ook 'schuimrubber' of 'polyetherschuim' genoemd. SG in de naam staat voor het soortelijk gewicht.
Dit betekent dat een kubieke meter van dit schuimrubber 40 kilo weegt. Hoe hoger het soortelijk gewicht, hoe langer de levensduur.


Daarnaast neemt de belasting ook toe met het soortelijke gewicht. SG40 is daardoor geschikt voor toepassingen met die intensief/ dagelijks worden gebruikt.
Gebruik je voor jouw beoogde gebruikstoepassing het polyether niet dagelijks, dan zijn
Polyether SG25 (incidenteel gebruik) en Polyether SG35 (niet alledaags gebruik) alternatieve oplossingen.  

 

Toepassingen

Deze schuimrubbersoort is geschikt voor kussens en matrassen die dagelijks intensief gebruikt worden. Heft heeft een warmte isolerende werking en is allergievrij.

Heb jij een ander toepassing in gedachte of twijfel je tussen de verschillende polyethersoorten? Neem dan contact met ons op, wij helpen je graag verder.

 

Polyether SG40 platen of op maat

Onze polyetherschuim platen zijn verkrijgbaar in verschillende afmetingen. Deze kun je eenvoudig op maat snijden met een scherp keukenmes. Kun jij de juiste maat niet vinden of snijd je liever niet zelf? Bestel dan Polyether SG40 op maat. Zo betaal je alleen voor wat je nodig hebt. En ontvang je jouw product direct in de gewenste afmetingen.

 

Wij snijden het schuimrubber, met behulp van professionele snijmachines, zo precies mogelijk voor je op maat.

 

Stofferen of bekleden

Wil je dit materiaal stofferen of bekleden? Wij hebben een groot assortiment aan stoffen, voor elke toepassing. Onder meer luxe Keymer stoffen, maar ook goedkopere budgetstoffen. Voor zowel binnen als buiten. En in alle kleuren die je je kunt bedenken. Wil je je bestelling meteen door ons laten stofferen? Neem dan contact met ons op voor een scherpe prijs op maat.

 

Video

Bekijk onderstaande video om te zien hoe dit schuim reageert als je erop gaat zitten. Tevens komen toepassingen en eigenschappen aan bod. 

 

Wil je advies of heb je een vraag? Bel of mail ons dan gerust via 085 - 13 05 663 of via [email protected]l